-
Egg Coffee!
Află cum poți să prepari cafea vietnameză cu ou!
-
CHECK-IN 2 CASH-IN
Vrei ceva cu adevărat FUN! și după Electric Castle? Dă-ți check-in la KAFUNE de la Electric Castle și ai șansa de a câștiga unul din cele trei espressoare Mini-Barista și cafea KAFUNE pentru un an!
-
Despre cafeaua de dimineață și productivitatea angajaților
De dimineață, la prânz, uneori chiar și după-amiaza, cafeaua rămâne pentru mulți una dintre cele mai mari "mici" plăceri ale zilei. Fie că vorbim de aburii unui espresso fierbinte, gustul dulce cu lapte de cappucino sau răcoritorul iced latte cu gheață, cafeaua ne ține treji, ne încântă, ne dinamizează și ne stimulează în fiecare zi.
-
BACK TO THE MACHINE
...sau cum să-ți readuci la viață espressorul după atâtea luni de pauză involuntară
-
15 lucruri pe care nu le știai despre cafea
Cunoscută și ca cea mai bună băutură din lume
-
10 alte feluri în care să bei un espresso KAFUNE
KAFUNE are în ADN-ul său metoda espresso de preparare a cafelei. Noi, cei care am creat KAFUNE, nu contenim să fim uimiți de noblețea, versatilitatea și de potențialul pe care-l oferă cei 30ml de licoare spumoasă extrasă, sub presiunea aburului, din câteva grame de cafea proaspăt măcinată.
-
Secretele cremei de lapte corecte
La ce să ai mare grijă când prepari un lapte pentru cappuccino CORECT!
-
Cafele de Valentine’s Day
Iată câteva rețete în care gustul de cafea se îmbină cu cel de ciocolată, pentru a încălzi inimile cum trebuie!
-
Cum a apărut Irish Coffee?
Cafeaua preferată a barurilor irlandeze a apărut din dorința de a ajuta pasagerii înfrigurați... și continuă să-i ajute și astăzi!
-
Vechea rețetă de cafea olandeză!
Olandezii au fost primii vest-europeni care au cultivat și consumat cafea și care au făcut bani din cafea. Află cum le plăcea olandezilor să-și bea cafeaua!
-
Despre englezi și relația lor bizară cu cafeaua
Would you like a cup of… coffee, sir…?
-
De când, de ce și cum își iubesc germanii cafeaua
Află rețetele de cafea îndrăgite în Germania, de la filtrul clasic la Eiskaffee și la rom cu frișcă și cafea :)
-
Trei feluri în care italienii se bucură de un espresso bun
”De ce să-l beau simplu, dacă pot să-l beau complicat?” Descoperă trei feluri aparte în care poți să te bucuri de-un espresso!
-
Cafea indiană
De cafea italienească sigur știi, dar ce ai spune de o schimbare? Îți propunem o rețetă de cafea indiană!
-
Mochaccino
Mochaccino combină în părți egale espresso, spumă de lapte și spumă din lapte cu ciocolată. Poți folosi sirop de ciocolată cu lapte rece - sau puteți amesteca 2-3 lingurițe de pudră de cacao cu zahăr (după gust) într-un vas cu lapte rece.
-
Rețetă de cafea tradițională suedeză
Deși a ajuns relativ târziu și în ciuda a numeroase interdicții, edicte, taxe și confiscări, cafeaua a avut un mare succes în Suedia. Iată o rețetă de cafea tradițională suedeză servită la micul dejun!
-
BICERIN – Cafeaua lui Nietzsche și-a lui Dumas
Cafeaua Bicerin (care e și numele unui tip de pahar) este originară din Torino, de la poalele italiene ale Alpilor și are aproape trei secole de existență. Originile băuturii au fost trasate până la Bavareisa, o băutură populară în secolul al 18-lea – inspirată, desigur, de tradiția bavareză de a combina cafeaua și ciocolata în băuturi calde.
-
Care sunt beneficiile consumului de cafea?
Câți băutori de cafea există pe lumea asta, tot atâtea motive există să iubești cafeaua. Fiecare băutor de cafea o „știe pe a lui”, fiecare o preferă într-un fel anume, iar cafeaua este parte integrantă din țesutul social și cultural al umanității. La fel de adevărat însă că dragostea pentru cafea „vine la pachet” – spre norocul celor care o iubesc – cu nu puține beneficii pentru sănătate. Ți le prezentăm succint mai jos ca să găsești motive suplimentare să te bucuri de cafeaua ta preferată!
-
Cafeaua este în pericol de dispariție?
Prima evaluare completă a riscurilor la care sunt expuse plantele de cafea din lume arată că 60% din cele 124 de specii cunoscute se află în pericol de extincție, potrivit unei analize publicate de BBC. Soluția, se pare, sunt speciile de cafea sălbatică.
-
Și când și cum și cât să te bucuri de cafeaua ta
Fie, vă divulgăm acest secret din respect pentru somn...
-
CU ESPRESSU’ – Revista presei, 25 octombrie 2018
Din lumea prea ciudată să te poți plictisi
Ți-aducem vești ciudate – ca să le poți citi!
-
CU ESPRESSU’ – Revista presei FUN! – 17 octombrie
N-a tunat, le-a adunat și-napoi la lume-a dat! Revista presei FUN! se întoarce pentru că prea suntem o - vorba poetului - țară tristă, dar plină de umor. Să consemnăm așadar întâmplări de la noi și din lumea largă, căci necazul unora e prea des bucuria multora. Iar hazul de necaz e-n ADN-ul nostru!
-
Cea mai bună cafea: la cafenea sau acasă?
Cafeaua este unică în rândul băuturilor artizanale prin faptul că prepararea acesteia joacă un rol semnificativ pentru calitatea sa în momentul consumului.
-
Ai iubit-o, ai urât-o, dar nu te-a lăsat în apatie: piesa din reclama KAFUNE
Cine cântă piesa din reclama Kafune?
-
Cafeaua, o băutură pentru toate simțurile
Dacă nu ai „o dileală” cu cafeaua, nu te obosi să citești articolul ăsta. E pentru cei care vor să înțeleagă cafeaua dincolo de satisfacțiile funcționale (pusul matinal pe picioare, concentrarea la efort etc.) sau de cele culturale („ieșim la o cafea”, „origini nuștiudecare” etc.).
-
CU ESPRESSU’ – REVISTA PRESEI FUN! – 30 iulie 2018
Dezastre, fake news, abuz de putere, corupț...
UPS!
AUTORUL ACESTOR RÂNDURI NU ȘI-A BĂUT CAFEAUA...
-
Cafeaua nu e bună pentru sănătate. E foarte bună – și prelungește viața!
...și n-o spunem noi pentru că vindem cafea, ci ditamai oamenii de știință!
-
CU ESPRESSU’ – Revista presei FUN! – 16 iulie 2018
S-a terminat, în sfârșit, nebunia cu fotbalul, că nu ne mai puteam gândi la bunele și relele noastre de fiecare zi!
-
Creatorul cafelei nu are (încă) un nume în limba română
Ce cuvânt îi trebuie limbii române pentru cel care știe să creeze o cafea?
-
Espresso italiano. Câteva informații
ce înseamnă și ce presupune un adevărat espresso italiano
-
CU ESPRESSU’ – Revista presei FUN!, 21 iunie 2018
De prin lume adunate, înapoi la lume date, vești cu FUN! pe ele, frate!
-
Care-i treaba cu espressorul KAFUNE, de fapt…?
E despre aparatul ăla care nu mătură, nu face clătite și nu ține scorul. Dar face un espresso excelent:)
-
CU ESPRESSU’ – Revista presei FUN!, 23 mai 2018
Să trecem în revistă câteva știri importante care e posibil să vă fi scăpat.
-
CU ESPRESSU’: Revista presei FUN! – 15 mai 2018
Evenimente, nu glumă!
-
6 lucruri despre promoția KAFUNE cu espressor gratuit
KAFUNE are o promoție în care cumperi 200 de monodoze de cafea espresso, de patru feluri diferite, și primești și espressorul cu care să ți le prepari - totul la 182 de lei. Iată câteva motive pentru care să profiți de promoție!
-
Kafune – FUN & RUN!
A fost așa de fain & FUN la „The Color Run – Hero Edition” de pe 21 aprilie că trebuia să povestim nițel și aici!
-
Mozart ar fi rămas necunoscut într-o lume surdă
Despre importanța analizei senzoriale a cafelei
-
Cum se degustă corect o cafea?
Atunci când degustați o cafea, așadar, există câteva „reguli de aur” de care profesioniștii țin cont în concursuri sau în procesul de compoziție al unei cafele.
-
Arabica vs. Robusta? NU. Arabica ȘI Robusta!
Pentru că totul are legătură, în ceașca ta de cafea, cu cele două specii de cafea cultivate pe glob. De care sunt, de unde vin, ce adună din sol, ce adună din prăjire, ce-ți oferă la final, alături de alte boabe – toate aceste nenumărate variabile care fac din cafea energizantul preferat al omenirii au la bază două lucruri simple și vii. Despre ele este vorba mai în acest articol.
-
Cafeaua si cultura calitatii
Fiziologic vorbind, cafeaua nu este un aliment de bază - cultural vorbind, majoritatea oamenilor se raportează la cafea ca la o condiție sine-qua-non a condiției umane moderne. Face parte din categoria produselor alimentare care sunt consumate nu atât pentru valoarea lor nutritivă, cât pentru capacitatea lor de a stimula plăcut simțurile - altfel spus, de a oferi forme de plăcere.
-
O poveste despre putere în cana ta de cafea – Robusta
Se vorbește despre cafeaua Robusta aproape exclusiv prin comparație cu alte soiuri. Cafeaua Robusta este mai tare, mai corpolentă, iar gustul ei puternic persistă mai mult decât în cazul popularei Arabica. Există peste 100 de tipuri de cafea în lume, iar cele mai des întâlnite sunt Arabica și Robusta (numită și Canephora), iar de aici comparațile între cele 2 tipuri de cafea sunt deosebit de frecvente.