Citeste toate articolele

CU ESPRESSU’ – Revista presei FUN!, 21 iunie 2018


Deja e-o vară plenară de-abia mai poți sta pe-afară. Dar chiar și-așa, pe-o terasă, la cafea, ia d-acilea vești bizare – merge c-un espresso tare!

Am avut o săptămână dominată de caniculă, fotbal și politică – adică, nu-i așa, trei dintre lucrurile care ne înfierbântă mintea cel mai tare. Motiv pentru care, frățioare, revista presei de mai jos n-are nimic furtunos.

 

S-a demonstrat legătura firească dintre oameni și termite!

Un restaurant de tip „mănânci cât poți” (all you can eat) din China a fost nevoit să se retragă de pe piață după doar două săptămâni de la inaugurare, cu datorii de peste o sută de mii de dolari. Motivul e cel mai banal și mai predictibil cu putință: clienții au luat îndemnul „mănânci cât poți” la propriu și au consumat cât restaurantul n-a putut duce. De fapt, modelul de business a fost vinovatul principal: restaurantul oferea abonamente în care, pentru echivalentul în yuani a circa 80 de lei, puteai mânca oricând și oricât timp de o lună. Abonații au profitat și au circulat cardurile de abonat în familie și printre prieteni, ceea ce a crescut drastic consumul.

 

Gustul rânced al răzbunării

Ăsta e genul de știre la care nu știi dacă, empatic, ar trebui să te încerce compasiunea, revolta sau satisfacția pură. Aflat spre finalul unui divorț dificil și costisitor, un celebru miliardar de pe Wall-Street s-a răzbunat pe viitoarea fostă soție lăsându-i numeroase surprize neplăcute în vila din sudul Californiei pe care a fost forțat de tribunal să i-o cedeze. Pești morți în conductele de ventilare a aerului, sprayuri de glume proaste cu aer cu miros de vomă, excremente sau de pârțuri, plante de apartament urât mirositoare și altele, că lista e lungă. În marja anchetei judiciare s-a descoperit, printre altele, că cei doi aveau în dormitorul conjugal un tablou de Picasso original, pe care femeia l-ar fi înlocuit cu o copie făcută chiar de ea. Fapt divers,  nu…? 😊

 

„Mănâncă-ți legumele!” „NU!” „Bineee…”

Amuzantă și nu prea, următoarea știre ne va stîrni, probabil, tuturor amintiri neplăcute din copilărie. Justiția canadiană a condamnat un tată care și-a obligat fiica să stea la masă 12 ore, fără să poată merge măcar la toaletă, pentru că aceasta a refuzat categoric să-și mănânce porția de varză de Bruxelles. Acum pe bune, e cineva care să nu fi strâmbat din nas în copilărie când părinții ne obligau să terminăm tot din farfurie și nu ne lăsau la joacă dacă n-o făceam…?

 

Eterna dispută – un nou răspuns

E dilema pe care toți iubitorii de câini sau pisici o au dintotdeauna – cine e mai isteț, câinele sau pisica? Ei bine, câinele ar fi – cel puțin așa susține o cercetătoare în neuroștiințe de la universitatea americană Vanderbildt. Explicația dată e că în timp ce câinii folosesc cam 530 de milioane de neuroni pentru a procesa informațiile care-i determină comportamentul, pisicile se folosesc doar de 250 de milioane de neuroni pentru asta. Asta deși, raportat la mărimea corpului, un câine are un creier mai mic decât pisica. Savanta americană, care se declară 100% iubitoare de câini, susține că un câine este capabil să proceseze informații mult mai complexe, care îi influențează viața, decât pisica. O credeți…?


Inapoi