Citeste toate articolele

Egg Coffee!


 

Cafea cu ou și lapte condensat sună ciudat – poate foarte ciudat. Dar dacă vei merge pe mâna noastră și vei încerca rețeta de mai jos într-o dimineață calmă de duminică, are mari șanse să devină desertul preferat de la începutul zilei!

Povestea spune că prin anii 40 dl Nguyen Giang, un locuitor din Hanoi, lucra drept barman. Într-o seară el ar fi rămas fără lapte pentru cafea și a folosit un amestec de gălbenușuri și lapte condensat pentru a crea ceea ce urma să rămână Cà Phê Trứng – Egg Coffee – cafeaua vietnameză cu ou. Succesul pe care dl Giang l-a avut cu creația sa l-a făcut să-si deschidă propria cafenea, iar restul este istorie..

 

Vei avea nevoie de:

*Filtrul specific se găsește de cumpărat, dar în lipsa lui poți folosi filtrul clasic, cafea la ibric… sau chiar espresso.

  • 2 gălbenușuri de ou
  • lapte condensat îndulcit – 3 lingurițe
  • ciocolată rasă sau scorțișoară pentru ornat

 

  1. Pune trei lingurițe cu vârf de cafea în filtru, având grijă să se așeze uniform.
  2. Așază filtrul deasupra unui pahar, toarnă puțină apă fierbinte peste și lasă aproximativ un minut pentru preinfuzie (umezirea cafelei și eliminarea aerului din ea). Ideal este ca paharul să fie cald, pentru a nu răci cafeaua pe măsură ce curge din filtru.
  3. Nu uita să adaugi și restul de apă fierbinte în filtru după minutul de preinfuzie.
  4. Amestecă două gălbenușuri de ou cu 3 lingurițe de lapte condensat îndulcit până devin mai consistente și culoarea se deschide puțin (în funcție de cât de dulce vrei sa fie crema, poți adăuga și zahăr).
  5. După ce a curs toată cafeaua din filtru, toarnă cu grijă crema de ou deasupra, folosind o linguriță (pentru a rămâne la suprafață).
  6. Ornează cu ciocolată rasă sau scorțișoară!

Enjoy :)!


Inapoi