Citeste toate articolele

CU ESPRESSU’ – Revista presei, 19 noiembrie 2018


Într-un prezent adeseori prea cenușiu, în care memoria scurtă nu ne învață prea mult despre trecut iar cețuri de angoasă ne obturează perspectiva în viitor, ce ne rămâne e să rămânem concentrați pe prezent, care e mai real, adesea, ca realitatea. Și să râdem de el. Poftim realitate!

Premiul Darwin la terorism…

…se va acorda, cel mai probabil, anul acesta unui sirian care a încercat să-și dea foc într-un tren de mare viteză din Franța stropindu-se cu vin rosé. CU VIN! Individul a așteptat ca TGV-ul (Train de Grande Vitesse, a nu se compara cu trenurile noastre) să se apropie de gara din Lyon, a pus pe smartphone un video de propagandă al organizației Stat Islamic, s-a stropit cu vin și a încercat să-și dea foc, potrivit publicației locale Le Progrès. Nu putem să nu ne gândim că teroristul ratat, dacă avea o minimă cultură a alcoolului și ar fi folosit tequila, coniac, whisky sau absint, nu mai făcea o știre amuzantă pe care să o citiți aici.

 

Mireasa 3D

Aproape că ne-am obișnuit ca din Japonia să vină cele mai bizare știri – uite încă una. Un administrator de școală de 35 de ani s-a căsătorit cu – atenție – holograma unei vedete animate, star pop în realitatea virtuală – personajul Hatsune Miku, de 16 ani. Opoziția familiei nu l-a împiedicat pe mire să-și ducă visul conjugal până la capăt și, mai mult, să organizeze o ceremonie nupțială la care a venit cu o păpușă reprezentând-o, desigur, pe Hatsune Miku, ceremonie care a costat „doar” aproape 18 mii de dolari.

 

Când te bântuie soțul

Că tot vorbim de nunți bizare, una și mai și e pe cale să se întâmple. O britanică de 30 de ani din Bristol, care susține de peste un an că este vizitată de fantome care fac sex cu ea, a anunțat că a început o relație cu una dintre aceste fantome. „Vreau să ne căsătorim și să fondăm o familie”, declară ea presei, care ține să pună, totuși, povestea într-un context mai logic. Atracția sexuală pentru prezențe imateriale se numește spectrofilie, iar miturile și legendele centrare pe dragostea dintre oameni și fantome sunt prezente în mai numeroase culturi de pe glob. Nu putem să nu ne gândim că dacă Luceafărul avea succes din prima cu Cătălina, deznodământul capodoperei lui Eminescu ar fi fost mai fericitJ

 

Autobuz cu 8 picioare

Hazul de necaz capătă o nouă dimensiune în Rusia – știți, țara în care autoritățile nu văd cu ochi buni protestele publice. În Vladivostok, poliția rutieră a tras pe dreapta un „autobuz” care circula fără plăcuțe de înmatriculare. De fapt, „autobuz” însemna patru persoane ascunse sub un autobuz de carton, care încercau să traverseze un pod nou din oraș pe care doar mașinile au voie să circule. Localnicii protestau astfel față de interdicția cu pricina. Imaginile vorbesc singure:)

 



 

 


Inapoi