Citeste toate articolele

Cafele de Valentine’s Day


 

 

Sărbătorile iubirii – pentru că, români fiind, punem pe listă și Dragobetele – au, în caz că nu știai, cafeaua lor. Nici nu se putea altfel, pentru că

1. Gestul de a oferi o cafea e întotdeauna o invitație implicită la descoperire, comunicare și apropiere

2. Desigur, există iubire în fiecare ceașcă de cafea <3

Tot în caz că nu știați, sărbătoarea Sf. Valentin, de pe 14 februarie, își are originea într-o legendă medievală, povestită acum jumătate de mileniu de poetul englez Geoffrey Chaucer – grație căruia Sf. Valentin a devenit patronul celor ce se iubesc. Potrivit legendei, Valentin a fost un preot creștin din secolul al II-lea e.n. care, în pofida interdicției date de Imperiul Roman, oficia căsătorii între creștini. A fost executat, devenind un sfânt martir celebrat în creștinismul romano-catolic.

Să revenim, însă, la cafeaua dragostei, care nu este altceva decât… espresso cu ciocolată (alt simbol al iubirii, nu-i așa…?). Iată câteva rețete în care cele două gusturi minunate se pot combina, pentru a încălzi inimile cum trebuie:

  1. Într-o tigaie, topim încet, la foc mic, jumătate de ceașcă de ciocolată albă cu lapte și două treimi de ceașcă de lapte gras. Luați tigaia de pe fooc înainte să înceapă amestecul să fiarbă. Turnați amestecul fierbinte într-o ceașcă drăguță și vărsați peste și o porție de espresso abia preparat. Opțional, puteți pune, în afară de zahăr, și un shot de alcool – de pildă amaretto, rom, lichior de portocale sau whisky. Ornați la final cu frișcă și presărați scorțișoară măcinată. Cald și irezistibil!
  2. Puteți încerca o versiune înghețată a cafelei de mai sus – păstrați rețeta, dar turnați conținutul în tava de făcut cuburi de gheață, în care puneți și niște scobitori. Bateți separat, într-un bol, frișcă, o linguriță de esență de vanilie și zahăr după gust. Umpleți pe jumătate un pahar elegant cu amestecul de frișcă și plasați deasupra cubul de cafea înghețată cu scobitoare. Glazurați cu fulgi de ciocolată
  3. Puteți încerca variante pe baza cafelei cu ciocolată înghețată de mai sus – într-un pahar de Martini, de pildă, cu lichior de trandafiri, ori peste o cupă de vin spumant în care ați pus și cuburi de gheață.

 

În numele iubirii, desigur!

 


Inapoi