Citeste toate articolele

CU ESPRESSU’ – Revista presei, 25 octombrie 2018


Drama refugiatului la budă

E ceva ce o majoritate a cititorilor noștri de sex masculin va înțelege. Statistic vorbind, potrivit unui studiu britanic, bărbatul modern petrece, în medie, 7 ore pe an închis în toaletă pentru a-și găsi liniștea. Principalele generatoare ale acestei nevoi? Cicălitul șefilor sau al partenerei de viață, fuga de munca mai grea, posibilitatea de a citi sau sta pe internet fără a fi deranjat sau, pur și simplu, adunatul gândurilor. Jumătate dintre cei chestionați afirmă că nu mai găsesc aproape deloc timp pentru ei înșiși și că retragerea la toaletă e ultimul refugiu pentru un pic de timp cu sine. Să fim sinceri, 7 ore pe an nici măcar nu e mult, dacă stai și de gândești la cât petrece, în medie, femeia în fața oglinzii „să se mai aranjeze un pic”.

Cel mai bun prieten al burgerului

Am exagera oricât am specula pe marginea originii cerșetoriei. Cert e că noi, oamenii, suntem departe de  a fi singura specie care practică cerșetoria inclusiv ca sport sau viciu.

Povestea vine din statul american Oklahoma, unde Princess, o cățea cu casă, cu stăpână grijulie și cu libertate de mișcare exploata fără scrupule compasiunea oamenilor. Mai precis, se așeza în fața unui restaurant McDonald’s local, luând postura unui câine vagabond și flămând, ca să primească hamburgeri de la clienți. Stăpâna s-a prins la un moment dat și a organizat un „flagrant”. Toată tărășenia, aici.

 

Comunist din tată-n spermatozoid

Patriotismul și devotamentul față de Partid se transmit genetic. Cum, nu știați ? V-o spune conducerea unei bănci de spermă din Beijing, care cere clienților donatori să-și iubească patria socialistă, să fie loiali Partidului Comunist Chinez și să posede și alte „calități politice favorabile”. Anunțul băncii, postat pe o rețea socială, a fost șters după ce a devenit ciuca bătăilor pe interneții chinezești.

 

Cei mai proști tâlhari din lume?

Cel mai probabil da, dacă ne luăm după această poveste din orașul belgian Charleroi, unde patru indivizi mascați au vrut să jefuiască un magazin. Proprietarul le-a spus că e prea devreme pentru încasări și că, dacă vor să plece cu ceva, să revină seara, la închidere. Ceea ce infractorii au și făcut – și nu o dată, ci de două ori – timp suficient pentru patronul magazinului să înțeleagă cu cine are de a face și să cheme poliția pentru a-i aresta pe loc.


Inapoi