Citeste toate articolele

Trei feluri în care italienii se bucură de un espresso bun


Evident că tot inventatorii cafelei espresso au inventat și alte feluri în care să se bucure de cealaltă băutură națională pe care-o au (în afară de vin, desigur). Nu că nu știu să se bucure de un espresso pur și simplu, dar cum e cald și cum iubesc lucrurile cu stil, și-au zis „păi de ce să-l beau simplu, dacă pot să-l beau complicat?”

Noi vă recomandăm să vă jucați cu espresso-ul făcut acasă. Dacă mergeți în oraș, lăsați un barista să facă treaba 🙂

 

retete espresso

 

ESPRESSO FRIZZANTE

Pe scurt, espresso cu apă carbo. Italienii sunt de aproape două sute de ani îndrăgostiți de apa cu bule – la fel ca francezii, de altfel. Pentru un espresso frizzante pui gheață sfărâmată într-un pahar, pe care aproape că-l umplu cu apă carbonatată, iar la final verși peste cei 30 ml de espresso și o felie de lămâie.

 

ESPRESSO MOCHA FRAPPE

Când vezi undeva „mocha” la o rețetă de cafea, te gândești la cacao și lapte – și așa și e. Italienii beau toată vara acest cocktail. Un espresso mocha frappé se face așa: amesteci o linguriță cu vârf de pudră de cacao într-o ceașcă cu espresso. Adaugi cam 100 ml lapte rece și cuburi de gheață cât să umpli un pahar. Pui tot conținutul într-un blender și amesteci totul până la omogenizare. Servești espresso mocha frappe dintr-un pahar pe care l-ai ținut la congelator.

 

ESPRESSO AFFOGATO

Zis și „espresso înecat” – dar mai puțin subtil, e espresso cu înghețată și alcool J

Se face așa – iei două cupe din înghețata ta preferată (italienii prepară băutura cu înghețată de vanilie) și le pui într-un pahar înalt. Verși un espresso mai mare sau chiar două deasupra. La final, completezi cu un brandy sau un coniac bun.


Inapoi