Citeste toate articolele

CU ESPRESSU’ – REVISTA PRESEI FUN! – 30 iulie 2018


Dezastre, fake news, abuz de putere, corupț…

UPS!

AUTORUL ACESTOR RÂNDURI NU ȘI-A BĂUT CAFEAUA…

Să revenim la ale noastre, mai FUN și nu mai puțin adevărate. No fake news!

  • Există o listă lungă de proteste inedite care s-au dovedit eficiente pentru că, atrăgând atenția asupra unei probleme reale de o manieră amuzantă, au atras simpatia publicului și au pus presiune pe autoritățile răspunzătoare de rezolvarea unei probleme. Câteva exemple:
  • Prin 2009, o companie de IT din Africa de Sud a trimis 4 giga de date într-un stick de memorie prins de piciorul unui porumbel voiajor la câteva sute de km distanță. Compania protesta astfel față de calitatea (pe atunci) deplorabilă a infrastructurii de Internet din această țară. Porumbelul, desigur, a ajuns mai repede la destinație decât un transfer de date prin cablu.
  • Ceva mai recent, în Marea Britanie, un șofer exasperat de gropile din asfaltul șoselelor din oraș a început să deseneze penisuri uriașe în jurul acestora. Evident că abia așa autoritățile s-au auutosesizat, s-au mobilizat și au astupat gropile din asfalt;
  • Ei bine, cel mai recent protest vine de la vecinii unguri, unde niște bloggeri exasperați de viteza foarte mică a trenului între două orașe importante s-au întrecut cu trenul – și au câștigat. Mai are rost să precizăm că unul dintre bloggerii respectivi purta un costum de melc…?

Poate cea mai satisfăcătoare știre de zilele astea vine de la noi, din Mehedinți, unde o tânără a primit acasă, prin curier, gunoiul pe care și-l aruncase nonșalant pe geamul mașinii. Un gorjean cu simț civic, indignat de gest, a identificat-o pe femeie după facturi și acte aruncate alături de pamperși și deșeuri menajere. Sperăm că mulți români se vor gândi de două ori de-acum, înainte să arunce gunoi pe geamul mașinii!

Am păstrat pentru final două știri despre cel mai important lucru pe lumea asta – după cafea și Internet, desigur – PISICILE!

  • Niște cercetători au publicat un raport potrivit căruia dacă vrei să speculezi la bursă, sau să-ți deschizi o prăvălie, mai bine îți iei mai întâi o pisică. Asta deoarece s-a descoperit că principalul parazit purtat de pisici și transmis la om, celebrul Toxoplasma Gondii, ne afectează creierul de o manieră care ne face mai deschiși către asumarea de riscuri – condiție esențială în orice efort antreprenorial.
  • Într-un orășel din  statul american Michigan, o pisică de 9 ani a învins 13 câini, un păun și un țap în cursa pentru câștigarea unui mandat de primar. Până la recentul scrutin, politiciana torcătoare ocupase funcția de vice-primar. Mai aveți nevoie de alte detalii…? J

Inapoi