Citeste toate articolele

Care-i treaba cu espressorul KAFUNE, de fapt…?


Tu când ai SIMȚIT ultima dată că faci o cafea – și asta fără să fii barista?

Dacă ești pe stradă și mergi la o mașină de vending, de cele mai multe ori ori apeși pe unul-două butoane, cu sau fără fisă, iar după nici un minut ai o cafea.

Dacă ești tradiționalist și preferi cafeaua acasă la ibric, o simți, da – dar aștepți păzind câteva minute bune până se face – apoi alte câteva, până se lasă zațul.

Dacă mergi la cafenea și ceri un espresso adevărat, îl ai – dar nu-l faci tu.

Dar dacă iubești îndeajuns cafeaua cât să apreciezi și prepararea ei, nu doar ce ai în ceașcă – și, evident, vrei un espresso excelent obținut astfel – atunci monodozele KAFUNE și, mai ales espressorul KAFUNE sunt pentru tine.

Acestui aparat i se datorează „simțirea” de care vorbeam la început. Felul în care simți că participi la propria ta cafea atunci când apeși maneta e amuzant, intim și totodată indescriptibil, trebuie să încercați. Priviți aici cum se folosește aparatul și, poate, veți înțelege:

 

Încă de când am început să construim KAFUNE, aspirația noastră a fost espresso-ul italian, cu tot ce reprezintă el – esență, echilibru senzorial, intensitate, aromă distinctă, ritual de servire, timp pentru sine și pentru socializare și așa mai departe.

Așa am ajuns să căutăm – și să găsim – un producător italian exclusiv de mașini de cafea la monodoză (italienii numesc aceste monodoze „cialde”). Nu am vrut un brand celebru, cunoscut global și care fabrică aparatele undeva prin Asia – ci unul pur-sânge italian, cu notorietate și distribuție locală, pe care să-l placă și folosească, înainte de oricine altcineva, italienii. Espressoarele KAFUNE sunt aparate solide, cu mecanică simplă, care reproduc strict tehnica italiană de obținere a unei cafele espresso – fără compromisuri, fără artificii, fără subterfugii: espresso pur și simplu, nu mai mult, nu mai puțin.

Și, de fapt, asta e o parte importantă din bucuria KAFUNE: ai la îndemână cafele de excepție, cu care să-ți faci un espresso ca la el acasă, la tine acasă, simțind că faci asta.


Inapoi